3rd grade math word problems can be quite puzzling to youngsters who are just getting started on the subject. Word problems test both problem solving skills as well as how well students can identify mathematical information in verbal form. Learning how to solve math word problems is a useful skill that will be used throughout your school life. Learn how to solve 3rd grade math word problems quickly and easily using online math helpers. Students will find the free 3rd grade math problems to be a huge help for a quick practice session. Websites provide the answers and some sites also have step-by-step solutions to problems. Online tutors provide live help with math 3rd grade word problems. This is a great way for students to receive one on one attention and work on all problem areas with a single tutor. Students can book sessions as per their convenience and log onto the site to get daily math help.

Math problems for 3rd grade can be found on a number of websites
which have different sections for different grades. The 3rd grade math
problems found online covers all types of problems that students will
solve in a class. You can use them for extra practice or learn the
subject with the help of qualified and experienced online solvers. Online
math solvers are available any time you need a little extra help with
math lessons. They are a comprehensive and easily accessible solution to
your math worries. Students can log in any time they want and get all
the help they need. Online calculators and solved examples give you
answers to any problem while tutors can take you through the math and
explain any doubts or questions.

(1) 75 + ____ = 100

(2) ____ + 800 + 50 = 906

Let missing addend be x

(1) 75 + x = 100

=> x = 100 - 75

=> x = 25

=> 75 + 25 = 100 (Which is true)

(2) x + 800 + 50 = 906

=> x + 850 = 906

=> x = 906 - 850

=> x = 56

=> 56 + 800 + 50 = 906 (Which is true)

(1) 75 + x = 100

=> x = 100 - 75

=> x = 25

=> 75 + 25 = 100 (Which is true)

(2) x + 800 + 50 = 906

=> x + 850 = 906

=> x = 906 - 850

=> x = 56

=> 56 + 800 + 50 = 906 (Which is true)

Total amount of money she have = 23412 dollars

Spent on shopping = 12351

Left amount = Total money - spent amount

=>

2 3 4 1 2

- 1 2 3 5 1

-----------------

1 1 0 6 1

-----------------

11061 dollars she left in her purse.

Spent on shopping = 12351

Left amount = Total money - spent amount

=>

2 3 4 1 2

- 1 2 3 5 1

-----------------

1 1 0 6 1

-----------------

11061 dollars she left in her purse.

Total chocolates = 9,345

Number of chocolates sold = 5,674

Remaining chocolates = 9345 - 5674

9 3 4 5

- 5 6 7 4

----------------

3 6 7 1

----------------

=> 3,671 chocolates remains to sell.

Number of chocolates sold = 5,674

Remaining chocolates = 9345 - 5674

9 3 4 5

- 5 6 7 4

----------------

3 6 7 1

----------------

=> 3,671 chocolates remains to sell.

-----, -----, -----, 32, -----, -----, 56, -----, -----, -----, 88, -------.

To complete series, start with the table of 8.

=> 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 72, 80, 88, 96.

=> 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 72, 80, 88, 96.

(1) 2 ft 5 in = ______ in

(2) 7 kg = _______ g

(1) 2 ft 4 in = _______ in

We know,

1 ft = 12 in

so 2 ft = 2 * 12 = 24 in

=> 2 ft 5 in = 24 + 5 = 29 in

=>** 2 ft 5 in = 29 in**

(2) 7 kg = _______ g

we know,

1 kg = 1000 g

so 7 kg = 7000 g

=>** 7 kg = 7000 g**

We know,

1 ft = 12 in

so 2 ft = 2 * 12 = 24 in

=> 2 ft 5 in = 24 + 5 = 29 in

=>

(2) 7 kg = _______ g

we know,

1 kg = 1000 g

so 7 kg = 7000 g

=>

Number of pineapples = 40

Number of boxes = 8

5

_______

8 | 4 0

- 4 0

-------

x

-------

=> 5 boxes of 8 can be made from 40 pineapples.

Number of boxes = 8

5

_______

8 | 4 0

- 4 0

-------

x

-------

=> 5 boxes of 8 can be made from 40 pineapples.